måndag 12 januari 2009

BVC-besök och mammaröj

Både Algot och Måns hade tydligen bestämt sig för att ta sovmorgon, för i morse låg vi och drog oss ända till åtta. Vinden ven kring knutarna och det var sååå skönt att få ligga kvar under täcket.
Sen blev det förstås bråttom för vid tio skulle vi vara på BVC. Och inte räcker det att ha två timmar på sig för att utfodra frukost, få på kläder, tajma toalettbesök (Algot har så smått börjat nyttja sådana faciliteter) och packa in oss i bilen.
Vi hann precis och barnmorskan berömde Måns för att han var så duktig på att äta, växa och lyssna. Sedan stack hon honom i benet och då skrek han så att Algot blev alldeles förtvivlad.
För att alla skulle bli på lite bättre humör gick i loss i BVC:s roliga lekrum efter besöket. Hade planer på att gå vidare till biblioteket eller muséet. Men insåg BVC:s bilar, rutchbana och bollar var upplevelse nog.
Innan vi åkte hem trotsade vi det vågräta regnandet och tog en tur till apotekarn, bagarn och blomsterhandlarn. Kom hem med inotyolsalva mot röda barnrumpor, ett fantastiskt tomatbröd och årets första tulipaner.
Eftermiddan gick åt till legobygge och undanplockning av prylar. Det är helt tydligt att åtminstone en av de sakerna blir väldigt lågt prioriterat när modern i huset förvärvsarbetar fyra dagar i sträck.
Avreagera mig på ett prova-på-träningspass på West Coast Fitnesscenter ikväll. Mitt första styrketräningspass sedan vi flytta från Trollhättan för snart två år sedan.
Ser fram emot mördande träningsvärk.

Men det största just nu är ändå att Måns tagit sina första steg!
Likt en krabba tog han sig igår till och från sina hurrande föräldrar här på vårt köksgolv.
Det ni!

Inga kommentarer: