onsdag 26 mars 2008

Krutrök på Hemtex

Idag lyckades jag med bedriften att bli jagad av en hattprydd dam med kundvagn, som kallade mig både "oförskämd" och "ouppfostrad". Stod i kassan på Hemtex och konfererade med expediten om några gardinringar när en äldre dam, med jägarhatt och blårävskrage, plötsligt avbröt och undrade var "lingonlöparna" var. Expediten svarade snällt bara för att snabbt få en ny fråga med efterföljande krav på att få varorna utpekade i butiken.
Hade detta varit för något år sedan hade jag förmodligen bara blängt lite surt på tanten och väntat tills hon försvunnit. Men nåt har hänt med mitt humör. Det började under graviditeten och har uppenbarligen inte gått över än. För nu vände jag mig blixtsnabbt om och undrade om damen inte hade sett att jag och expediten var mitt upp i ett samtal.
Vet inte vem som blev mest förvånad, jag eller rävboan. Men hon fann sig snabbt och kontrade med att hon kunde "...komma tillbaka senare, mycket senare, kanske till och med om några timmar. Eller också kunde hon åka till Hemtex inne i stan. För här, där det fanns så otrevliga människor, tänkte hon då rakt inte handla".
Jag betalade och gick mot utgången där tanten nu stod och spärrade vägen med sin kundvagn. Hon tänkte minsann inte ge sig med mindre än att hon upplyst mig om att jag tillhörde de ungdomar som i sin brist på respekt för äldre var både oförskämda och ouppfostrade. Borde väl ha låtit henne hållas, men plötsligt gjorde sig mamman i mig påmind och jag hörde mig själv säga att jag försöker lära mina barn att vänta på sin tur, men att det kanske inte gällde tanter i hennes generation.
Rävdamen ropa något om "dagens ungdom" och bristfälliga "bakgrund" efter mig, när jag skyndade mot utgången.
Det var nog det mest uppfriskande hemtexbesök jag varit med om!

PS. Måns väger nu 4,9 kilo! Var på BVC för invägning idag och med ett halvt kilos ökning på två veckor är han snart uppe på sin kurva igen. Skönt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Kajsa!! Vilken otrevlig människa.. Expediten blev paff, men jag berätta läget för henne idag. hon e ju nästan isamma tillstånd fast hon har ungen i magen*ler* Ha det bra.
En annan expedit i samma affär

Kajsa sa...

Hej "anonym"!
Upptäckte just din kommentar kring mitt eldfängda Hemtexbesök. Tack för att du förde min förklaring till mitt hetsiga humör vidare till din kollega.
Å, va kul att du hittat min blogg. Trodde mest det var mamma som "stödläste" den då å då.
/ Kajsa